استان ها > مرکزی

۳.۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ساوه وارد مدار شد



۳.۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی با بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی دو واحد تولیدی در شهر صنعتی کاوه، در شهرستان ساوه وارد مدار شد.

استاندار مرکزی دوشنبه ششم اسفندماه ۱۴۰۳ در جریان افتتاح نیروگاه خورشیدی این دو واحد تولیدی در شهرصنعتی کاوه شهرستان ساوه که با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی انجام شد، اظهار کرد: انرژی خورشیدی مهمترین برنامه محوری استان مرکزی است و تمام ظرفیت و توان استان همزمان با سراسر کشور بسیج شده تا این نیاز ضروری برطرف و مشکل ناترازی رفع شود و تولید با چالش مواجه نشود.

مهدی زندیه وکیلی در ادامه، قطع برق واحدهای تولیدی را تلخ ترین اتفاق برای مدیریت استان دانست و گفت: تولید پنج هزار مگاوات برق ظرف مدت سه سال در استان در قالب امضای میثاق نامه هدف‌گذاری شده است و هیچ مانعی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی وجود ندارد.

وی با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در تحقق این هدفگذاری سه ساله گفت: برای تولید برق خانگی با نصب پنل‌ها نیز برنامه‌ریزی داریم تا بتوان ناترازی را برطرف کرد. تضمین پایدار بودن انرژی و توسعه و رونق تولید، از دستاوردهای ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است. باید در کوتاه مدت و با روحیه بسیجی و جهادی به هر شکلی که ممکن است تولید انرژی پاک در دستور کار قرار گیرد.

استاندار مرکزی با اشاره به حمایت سیستم بانکی از ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور گفت: در بخش ریالی، سیستم بانکی اعلام آمادگی کرده با معرفینامه استانداری تسهیلات لازم را در اختیار متقاضیان ایجاد و توسعه انرژی پاک قرار دهد. همچنین صندوق توسعه ملی هم تسهیلات ارزی برای اجرای این طرح در نظر گرفته است.

هفت برنامه برای تحقق تولید پنج هزار مگاوات برق خورشیدی در استان مرکزی

وی در خصوص الزامات و هدفگذاری تولید پنج هزار مگاوات برق خورشیدی ظرف مدت سه سال در استان گفت: این هدفگذاری در قالب هفت برنامه مختلف دنبال می شود که نخستین برنامه، مشارکت صنعتگران برای تحقق آن است به گونه‌ای که تا ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را با احداث نیروگاه خورشیدی تولید می‌کنند و در زمان پیک مصرف در محدودیت برق قرار نمی‌گیرند.

زندیه وکیلی در ادامه، سرمایه‌گذاری و فروش برق در بورس را برنامه دوم بیان کرد و گفت: واگذاری زمین در قالب سرمایه گذاری صنعتی دیده شده است، همچنین تولید برق توسط ادارات با در اختیار قرار دادن منابع لازم، برنامه دیگری برای تحقق این هدفگذاری سه ساله است.

وی پیگیری ایجاد ۱۸۰ مگاوات از طریق منابع دولتی را برنامه دیگر این هدفگذاری بیان کرد و افزود: تامین عرصه‌های مورد نیاز و قرار دادن در اختیار سرمایه‌گذاران و اعطای تسهیلات لازم از طریق نظام بانکی برای احداث نیروگاه خورشیدی چاه‌های کشاورزی برنامه دیگری است که دنبال می‌شود تا مشمول محدودیت انرژی نشوند و برق مازاد تولیدی خود را نیز به فروش برسانند.

استاندار مرکزی گفت: ایجاد نیروگاه خورشیدی با مقیاس خانگی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز در دستور کار قرار دارد و با دریافت تسهیلات، پنل‌ها را در بام منازل خود نصب می کنند. نصب پنل‌های خورشیدی در مدارس توسط خیرین نیز در دستور کار قرار دارد و درآمد آن صرف نگهداری مدارس خواهد شد.

وی تصریح کرد: این برنامه هدفگذاری شده، به تفکیک هر شهرستان به فرمانداران ابلاغ شده است و تلاش خواهیم کرد تا ناترازی را برطرف کنیم.

مدیریت مصرف و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کارآمدترین سیاست برای رفع ناترازی انرژی

ارتباط فردا: رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در برطرف کردن ناترازی انرژی سیاست‌ها و دیدگاه‌هایی نظیر افزایش قیمت برای کاهش مصرف انرژی، افزایش تولید، بهینه‌سازی نیروگاه‌ها، مدیریت مصرف و ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود دارد که در بین تمام دیدگاه‌ها، مدیریت مصرف برای بالاترین بهره‌وری در کنار ایجاد انرژی‌های تجدیدپذیر، کارآمدترین دیدگاه و سیاست است.

حجت‌الاسلام موسی احمدی اظهار کرد: حمایت از بخش خصوصی و اتکا به درون‌زایی، عامل موفقیت در ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و استان مرکزی توانسته است در این حوزه پیشگام باشد. تشکیل کارگروه‌های تخصصی و عزم راسخ مدیریت استان موجب ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر شده است.

همراهی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، انتظار دولت از صنایع

معاون شرکت ساتبا نیز گفت: همراهی مدیران صنایع و فعالان اقتصادی در حوزه ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، انتظار دولت از بخش صنعت است.

جعفر محمدنژاد افزود: فضای حاکم بر حوزه قانونگذاری و اجرایی کشور، حمایت خود را از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام می‌کند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا