گزارش بانک جهانی؛ حمله اسرائیل تورم در غزه را ۳۰۰ درصد افزایش داد
به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از شبکه الاقصی فلسطین، این گزارش که وضعیت اقتصادی و مالی غزه را در پی جنگ اخیر بررسی کرده، نشان میدهد که زیرساختهای اقتصادی غزه بشدت آسیب دیده و این وضعیت مشکلات زیادی برای ساکنان و مشاغل محلی ایجاد کرده است.
براساس این گزارش، حدود ۹۳ درصد از بانکهای موجود در نوار غزه در طول تجاوز اسرائیل به این باریکه به طور کامل تخریب شدهاند.
در گزارش اخیر بانک جهانی آمده است: تولید ناخالص داخلی غزه تا پایان نیمه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۶ درصد کاهش یافته است.
براساس این گزارش همچنین در کرانه باختری اشغالی نیز تولید ناخالص داخلی با کاهشی ۲۶ درصدی مواجه بوده است.
بانک جهانی در بیانیه خود تأکید کرد: درگیریهای جاری در خاورمیانه به شکلی فاجعهبار بر اقتصاد فلسطین اثر گذاشته و غزه را در بحران بیسابقهای فرو برده است.
براساس این گزارش، ادامه حملات موجب کاهش شدید تولید اقتصادی و فروپاشی خدمات اساسی در غزه و کرانه باختری شده است، در حالی که فقر بهشدت افزایش یافته است.
در گزارش این نهاد پولی بین المللی همچنین آمار تکاندهنده تورم در غزه ذکر شده به صورتی که این شاخص اقتصادی در غزه از زمان جنگ تا اکتبر امسال (شهریور مهرماه) ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش، قیمت مواد غذایی تا ۴۴۰ درصد و قیمت انرژی بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشته که دلیل این افزایش بیسابقه، اختلال شدید در تأمین کالاها و دشواری در رساندن کمکهای بشردوستانه است.
بانک جهانی با استناد به گزارشهای اخیر هشدار داد که ۹۱ درصد از ساکنان غزه در آستانه ناامنی شدید غذایی قرار دارند.
براساس این گزارش همچنین ۸۷۵ هزار نفر در سطوح اضطراری ناامنی غذایی به سر میبرند؛ ۳۴۵ هزار نفر دیگر نیز در معرض شرایط فاجعهبار ناامنی غذایی قرار دارند.
این گزارشها ابعاد بحران انسانی و اقتصادی غزه را در نتیجه حملات اسرائیل به روشنی نشان میدهد.