اقتصادی > انرژی

کسری سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعبی مخازن آب زیرزمینی تهران



ارتباط فردا: راما حبیبی امروز در دومین روز بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب در نشستی خبری با تاکید بر اینکه بیشتر سدهای تهران با کاهش حجم مخزن نسبت به سال گذشته روبرو شده اند، گفت: سرانه آب تجدیدپذیر تهران ۱۷۰ مترمکعب است که این شاخص در کشور ۱۴۲۶ مترمکعب و در جهان ۴۹۰۰متر مکعب است.

وی با بیان اینکه این نشان می دهد باید به فکر جایگزینی آب از منابع دیگر برای تهران بود، گفت: در حال حاضر، ۵۵ درصد از منابع آب استان تهران از منابع سطحی و ۴۵ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود. این نسبت در سال‌های گذشته تغییر کرده و به دلیل کاهش بارندگی‌ها و رشد جمعیت، استفاده از منابع زیرزمینی افزایش یافته است.

مدیرحفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران افزود: برای مدیریت منابع و کاهش برداشت‌های غیرمجاز، ابزارهای قانونی و حاکمیتی مناسبی در اختیار داریم. طرح‌هایی نظیر طرح تعادل‌بخشی منابع زیرزمینی با هدف کاهش کسری مخازن و مدیریت برداشت‌های غیرمجاز تعریف و اجرایی شده است. اعتباراتی نیز به این طرح‌ها اختصاص داده شده که در راستای حفظ منابع زیرزمینی استفاده می‌شود.

حبیبی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری ۶۱ میلیمتر بارندگی در تهران داشته‌ایم، اظهار کرد: این میزان بارش در مقایسه با بارش تجمعی سالانه ۴۰ درصد عقب ماندگی دارد.

وی با بیان اینکه ظرفیت سدهای پنج گانه تهران یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که اکنون فقط ۳۳۰ میلیون متر مکعب آب دارند که ۲۵۰ میلیون متر مکعب از تجمعی سالانه عقب است.

مدیرحفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه حجم کل مصارف تهران را چهار میلیارد متر مکعب که این موضوع به کسری مخازن دامن زده است، گفت: میزان ذخیره سد امیرکبیر تا سوم بهمن را ۳۹ میلیون متر مکعب بوده و سدلتیان هم ۱۷ میلیون متر مکعب حجم ذخیره دارد.

حبیبی افزود: میزان آب ذخیره در سد لار، ۱۴ میلیون متر مکعب و سد طالقان، ۲۱۷ میلیون متر مکعب است، همچنین سد ماملو تنها ۳۸ میلیون متر مکعب آب دارد.

وی در خصوص انشعابات غیرمجاز، گفت: از سال گذشته اقدامات قابل‌توجهی در شناسایی و جلوگیری از انشعابات غیرمجاز صورت گرفته است. این موضوع یکی از چالش‌های اساسی ماست که با نظارت قوی و برخورد قانونی با متخلفان در حال پیگیری است.

مدیرحفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به پروژه‌های جلوگیری از فرار آب در سدها گفت: در سد لتیان، به دلیل ساختار زمین‌شناسی خاص منطقه، شاهد نشت و فرار آب از مخزن بودیم.  در همین راستا، پروژه‌هایی برای شناسایی محل نشتی و هدایت این آب‌ها به نیروگاه کلان و سپس بازگشت آن به مخزن سد اجرایی شد. این پروژه اکنون در حال بهره‌برداری است و امیدواریم با تأمین اعتبارات کافی، مراحل بعدی آن به‌طور کامل اجرا شود.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا