اخبار اقتصادی > اقتصاد كلان

کالاهایی که ایران به روسیه صادر می کند



به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سید روح الله لطیفی افزود: عمده‌ترین کالاهای صادراتی ایران به روسیه فلفل گلخانه‌ای، میگو، پلی استیرن، الیاف نخ، سیمان سفید، انواع پسته است.

  • افزایش تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا | صادرات ایران به اوراسیا چقدر رشد کرد؟

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اظهار کرد: روند رو به رشد صادرات ایران به روسیه همچنان شتاب مناسبی دارد و در ۹ ماهه امسال نیز، کشورمان بیش از یک میلیون و ۹۵۶ هزار تن کالا به ارزش ۸۰۲ میلیون و ۵۷۸ هزار و ۳۱۶ دلار به روسیه صادرات داشته که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱۴ درصدی همراه بوده است.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد تجارت ایران و روسیه از لحاظ وزنی و ۴۵.۵ درصد از لحاظ ارزش، مربوط به محصولات دامی، کشاورزی و غذایی بوده که این موضوع بر روابط تجاری بین دو کشور به ویژه امنیت غذایی و اقتصاد کشاورزی در تعاملات دوجانبه نقش کلیدی دارد.

لطیفی در خصوص صادرات ایران به روسیه گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه ۵۷۰ هزار و ۱۳ تن کالای مرتبط با محصولات، دامی، شیلاتی، زراعی، گیاهی و غذایی به روسیه صادر شده که از لحاظ وزنی ۲۹.۱ درصد و از لحاظ ارزش ۵۰ درصد وزن کل صادرات ایران به روسیه را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در ۹ ماهه امسال ۲۳۱ هزار تن کالا نسبت به مدت مشابه، بیشتر به روسیه صادر شده که حاصل این افزایش صادرات حدود ۱۰۰ میلیون دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.

لطیفی در خصوص عمده‌ترین کالاهای صادراتی ایران به روسیه گفت: فلفل گلخانه‌ای، میگو، پلی استیرن، الیاف نخ، سیمان سفید، انواع پسته، نارنگی، کیوی، گوجه فرنگی، آب میوه. هلو، آلبالو، پلی استیرن معمولی، پلی اتیلن، صفحه پلیمری اتیلن، کشمش، اجزا و قطعات وسائط نقلیه، کاهو کروی به ترتیب کالاهایی بودند که بیشترین میزان ارزآوری را برای کشورمان در ۹ ماهه امسال داشتند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از روسیه توضیح داد: در ۹ ماهه امسال بیش از یک میلیون و ۴۹۱ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۵ میلیون و ۴۰۷ هزار دلار از روسیه به ایران وارد شده که ۷۸.۴ درصد وزن و ۴۳.۲ درصد ارزش آن مربوط به محصولات غذایی و نهاده‌های دامی و کشاورزی بوده است.

وی افزود: واردات ایران از روسیه به دلیل رشد تولید نهاده‌ها در کشور به ویژه در تولید گندم و جو و کاهش نیاز به واردات بیشتر ذرت، کاهش ۴۵ درصدی در وزن و ۱۸.۷ درصدی در ارزش را شاهد بود، به گونه‌ای که بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم، ۷۲ هزار تن ذرت دامی و ۵۳ هزار تن جو نسبت به مدت مشابه به دلیل وجود ذخایر مناسب در کشور و تولید مناسب کمتر به کشور وارد شده است.

لطیفی در خصوص عمده‌ترین کالاهای وارداتی به کشور از روسیه گفت: طلای خام با بیش از ۲۸۱ میلیون دلار (۳۵۹۵ کیلوگرم)، گندم معمولی با ۱۲۴.۴ میلیون دلار، انواع چوب و تخته با ۱۴۸.۵ میلیون دلار، روغن آفتابگردان با ۱۱۵.۳ میلیون دلار، ذرت دامی با ۱۱۰ میلیون دلار و جو با ۵۹.۴ میلیون دلار پنج قلم کالای اصلی وارد شده به کشور در ۹ ماهه امسال بودند و عمده‌ترین کالاهای پس از آن اجزا و قطعات وسائط نقلیه، حبوبات. لاشه و شقه گوسفندی، دارو، هیدروکسید پتاسیم، ماشین آلات صنعتی، کلرور پتاسیم، ماشین‌های تراشکاری، انواع کاغذ و خمیر کاغذ بودند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا