اقتصادی > انرژی

هشدار کرملین درباره عواقب تحریم‌های آمریکا بر بازارهای جهانی



ارتباط فردا: دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اظهار کرد: روشن است که آمریکا همچنان تلاش خواهد کرد موقعیت شرکت‌های ما را به شیوه‌های غیررقابتی، تضعیف کند اما انتظار داریم که قادر به مقابله باشیم. در عین حال، چنین تصمیماتی نمی‌تواند به بی‌ثباتی خاص بازارهای انرژی بین‌المللی و بازارهای نفت منتهی شود. ما به دقت، پیامدها را رصد می‌کنیم و کار شرکت‌هایمان را تنظیم می‌کنیم تا عواقب این تصمیمات غیرقانونی، به حداقل برسند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، روز جمعه، با هدف ضربه زدن به درآمدهای نفتی مسکو، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه نفت روسیه اعمال کرد و شرکت‌های «گازپروم نفت» و «سورگوت نفت گاز» و ۱۸۳ کشتی مشارکت کننده در حمل نفت روسیه را هدف گرفت. یک مقام آمریکایی گفت: اگر تحریم‌های به حد کافی اعمال شوند، باید ماهانه میلیاردها دلار برای روسیه هزینه داشته باشند.

این تحریم‌ها باعث شده پالایشگاه‌های چینی و هندی به دنبال تامین نفت بیشتری از منابع دیگر باشند که قیمت و هزینه‌های حمل را افزایش می‌دهد. بسیاری از این نفتکش‌ها برای حمل نفت به هند و چین استفاده شده اند، زیرا محدودیت قیمتی که توسط کشورهای گروه هفت در سال ۲۰۲۲ اعمال شد، مسیر تجارت نفت روسیه را از اروپا به آسیا تغییر داد.

پسکوف گفت: تجربه مدرن نشان داده است که قطع مسیرهای عرضه طبیعی برای انرژی غیرممکن است.

درخواست ۶ کشور اروپایی برای پایین بردن سقف قیمت نفت روسیه

در این بین، شش کشور اتحادیه اروپا از کمیسیون اروپا خواستند سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه که توسط کشورهای گروه هفت برای فروش نفت روسیه تعیین شده است، کاهش یابد زیرا این امر باعث کاهش درآمدهای مسکو برای ادامه جنگ در اوکراین می‌شود و در عین حال شوکی برای بازار ایجاد نمی‌کند.

مکانیزم سقف قیمت گروه هفت برای محدود کردن درآمدهای مسکو از فروش نفت و سوخت و کاهش توانایی این کشور برای تامین مالی جنگ در اوکراین، اعمال شد.

سوئد، دانمارک، فنلاند، لتونی، لیتوانی و استونی در نامه‌ای به بازوی اجرایی اتحادیه اروپا اعلام کردند: اقداماتی که درآمدهای حاصل از صادرات نفت را هدف قرار می‌دهند، بسیار مهم هستند، زیرا مهمترین منبع درآمد روسیه را کاهش می‌دهند. در این بیانیه آمده است: بر این باوریم که اکنون زمان آن فرا رسیده است که با کاهش سقف قیمت نفت، تاثیر تحریم‌هایمان را بیشتر کنیم.

سقف قیمت گروه هفت، ۶۰ دلار برای هر بشکه نفت خام روسیه و ۱۰۰ دلار در هر بشکه برای فرآورده‌های نفتی گران قیمت و ۴۵ دلار در هر بشکه برای محصولات نفتی ارزان‌تر تعیین شده است.

این سقف قیمت‌ها از زمان معرفی‌شان در دسامبر سال ۲۰۲۲ و فوریه سال ۲۰۲۳، تغییری نکرده‌اند؛ در حالی که میانگین قیمت نفت خام روسیه در بازار، ‌در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ کمتر از این سطح بوده است.

بر اساس گزارش رویترز، در نامه این شش کشور آمده است: بازار بین‌المللی نفت، امروز نسبت به سال ۲۰۲۲ عرضه بهتری دارد و ریسک ایجاد شوک بر اثر کاهش سقف قیمت نفت روسیه را کمتر می‌کند. با توجه به ظرفیت ذخیره‌سازی محدود و وابستگی بیش از حد آن به صادرات انرژی برای درآمد، روسیه هیچ جایگزینی برای ادامه صادرات نفت حتی با قیمت بسیار پایین‌تر ندارد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا