اخبار اقتصادی > اقتصاد‌ جهان

نظر روسیه درباره گروه ۷



به گزارش همشهری‌آنلاین، یک مقام روسیه اعلام کرد: مسکو به جای گروه ۷ (G۷)، تمرکز خود را به بریکس (BRICS)، سازمان همکاری شانگهای (SCO) و گروه ۲۰ به‌عنوان ستون‌های جدید نفوذ جهانی معطوف کرده است. اولگ استپانوف، سفیر روسیه در کانادا گفت: روسیه، بریکس، سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ را نسبت به گروه ۷در اولویت قرار داده است.

او هرگونه احتمال بازگشت روسیه به گروه هفت را رد و استدلال کرد که روسیه دیگر نقش معناداری در این گروه ایفا نمی‌کند و تمایلی به بازگشت به تجربیات گذشته ندارد. آنچه که در حال حاضر به‌عنوان گروه هفت از آن یاد می‌شود پلتفرمی قدیمی است و ساده‌لوحانه خواهد بود که فکر کنیم در واقعیت‌های بین‌المللی جدید تاثیری دارد.

سفیر روسیه مجددا بر تصمیم روسیه برای تعامل با نهادهای جهانی که از نظر او، رویکردی متعادل‌تر و فراگیرتر برای حکمرانی ارائه می‌کنند، تاکید و تصریح کرد: در چارچوب همکاری‌های چندجانبه، روسیه یک انتخاب مشخص به نفع ساز و کارهای واقعی برای حکمرانی جهانی انجام داده است.

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شگفتی آفرید

اقتصاد ژاپن که چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است، به کمک صادرات قوی و مصرف متعادل، در ۳ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، با نرخ سالانه ۲.۸ درصد بهتر از حد انتظار رشد کرد. چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، رشد ۰.۷ درصدی فصل به فصل داشته که سومین رشد ۳ماهه متوالی است.

قیمت نفت تثبیت شد

احتمال امضای توافق صلح روسیه و اوکراین سبب شد تا قیمت‌های جهانی نفت خام در معاملات روز دوشنبه – ۲۹بهمن – ثابت بماند. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تنها با ۷سنت افزایش به ۷۴ دلار و ۸۱سنت برای هر بشکه رسید؛ در همین حال نفت خام دابلیوتی‌آی آمریکا روی رقم ۷۰ دلار و ۷۵سنت برای هر بشکه ثابت ماند.

روسیه ذخایر طلای خود را خرج می‌کند؟

ذخایر طلای روسیه در پایان سال گذشته به‌شدت کاهش یافت که بخشی از آن ناشی از نرخ بهره بی‌سابقه این کشور بود که توسط بانک مرکزی این کشور برای خنک کردن اقتصاد اعمال شد. در طول سال ۲۰۲۴، ذخایر طلای این کشور تقریبا به نصف (۴۶٫۴ درصد کاهش) یا بیش از ۳۳تن کاهش‌یافته است.

رکورد جدید طلا در بازارهای جهانی

قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به‌دلیل کاهش قدرت دلار و همچنین تهدید ترامپ به اعمال تعرفه روی خودروهای وارداتی به این کشور، رکوردی جدید ثبت کرد و روز دوشنبه(۲۹ بهمن‌ماه) در نخستین روز کاری هفته جدید، ۲هزار و ۹۰۲ دلار فروخته شد.

کسری تجاری ۱.۲ هزار میلیارد دلاری آمریکا

کسری تجاری آمریکا که در حال حاضر به‌طورمعمول به بیش از یک‌هزار میلیارد دلار می‌رسد، عمدتا به‌دلیل وجود کسری بزرگ تجاری آمریکا با ۴کشور شامل چین، مکزیک، ویتنام و ایرلند به‌وجود آمده است. در سال ۲۰۲۴، آمریکا با ۱۳۲ کشور جهان مازاد تجاری و با ۱۰۱ کشور جهان کسری تجاری داشت.

تمایل هند به خرید نفت از روسیه تداوم دارد

معاون اجرایی وزیر نفت هند اعلام کرد که نفت روسیه را تنها از شرکت‌ها و نفتکش‌های روس معاف از تحریم‌های واشنگتن علیه مسکو می‌خرد. هند، دومین واردکننده نفت خام روسیه است. تحریم‌های گسترده کشورهای غربی علیه مسکو، تجارت جهانی نفت را مختل کرده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا