اخبار اقتصادی > صنعت و تجارت

قیمت انواع شیرینی در آستانه شب یلدا؛ شیرینی دانمارکی، نان خامه ای و نارگیلی کیلویی چند شد؟



به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارت نیوز، با نزدیک شدن به شب یلدا، یکی از مناسبت‌های ملی و فرهنگی ایرانیان، بازار خوراکی‌های مختلف نظیر میوه، آجیل، شیرینی و… جنب‌وجوش خاصی پیدا می‌کند. از شیرینی‌های سنتی نظیر باقلوا و قطاب گرفته تا کیک‌ها و دسرهای مدرن یلدایی، همه به بخش مهم و خاص این شب تبدیل شده‌اند.

  • تخلفات بازار شب یلدا را به این شماره گزارش دهید

تقاضای بالا این محصولات نه‌تنها بر تنوع محصولات تأثیر می‌گذارد، بلکه به طور مستقیم قیمت‌ها را هم تحت تأثیر قرار می‌دهند.

حال سئوال اینجاست که بازار شیرینی و شکلات در آستانه شب یلدا در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا مردم توانایی خرید شیرینی در شب یلدا را دارند؟ بررسی‌ فروشگاه‌های اینترنتی حاکی از آن است که شیرینی تر مخلوط با وزن یک‌ کیلو و ۲۰۰ گرم، ۳۰۰ هزارتومان قیمت‌گذاری شده است.

همچنین شیرینی تر دسری هم با همین قیمت در بازار عرضه می‌شود. شیرینی خشک نارگیلی به‌ عنوان یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌ها با حجم یک کیلو و ۲۰۰ گرم ۳۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

شیرینی دانمارکی هم به ازای هر کیلوگرم با قیمت ۲۲۴ هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

شیرینی رولت شکلاتی در حجم ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم با قیمت ۲۶۰ هزار تومان و نان خامه‌ای لقمه‌ای نیز با قیمت ۲۳۴ هزارتومان در خرده‌فروشی‌های سطح شهر به فروش می‌رسد.

البته باقلوا استانبولی هم با وزن ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم قیمتی برابر با ۲۳۵ هزار تومان دارد.

ناگفته نماند قیمت‌ها با توجه به نوع شیرینی، میزان حجم خریداری‌ شده و کیفیت آنها تعیین می‌شود.

مقایسه قیمت‌ها نسبت به سال گذشته

داده‌های به‌دست‌آمده از یلدای سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که شیرینی تر و خامه‌ای با قیمت ۱۴۰ هزار تا ۱۸۵ هزارتومان در بازار به فروش می‌رسید.

همچنین شیرینی دانمارکی، پاپیونی و زبان ۱۲۰ هزار تا ۱۶۰ هزار تومان قیمت‌ داشتند.

کیک یزدی و کیک یلدایی هم به‌ترتیب ۸۰ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان و ۱۵۰ هزار تا ۲۱۰ هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گرفتند.

این داده‌ها در مقایسه با داده‌های امسال رشد قابل توجه قیمت‌ها را در یک‌ سال اخیر به تصویر می‌کشند.

بازار کساد قنادان در آستانه یلدا

علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه دارندگان قنادی و شیرینی‌فروشی، درباره وضعیت بازار شیرینی در آستانه شب یلدا توضیح داد: گرانی مواد اولیه بر قیمت تمام‌شده شیرینی تأثیرگذار بوده است. در نتیجه قدرت خرید مردم برای خرید شیرینی کاهش یافته و ریزش تقاضا در بازار مشاهده می‌شود. با توجه به اینکه قیمت‌ها نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده، مشتری چندانی هم برای خرید شیرینی وجود ندارد.

او ادامه داد: به دلیل دستوری بودن قیمت‌ها، قیمت‌گذاری‌ها به دست واحدهای صنفی و با توجه به عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. همچنین نظارت بر قیمت‌ها هم بر عهده اتحادیه قرار دارد.

چشم‌انداز بازار در آستانه شب یلدا

بهره‌مند درباره چشم‌انداز بازار در آستانه شب یلدا توضیح داد: با وجود پیش‌بینی‌های انجام‌شده، چشم‌انداز روشنی برای تقاضای شیرینی در بازار شب یلدا مشاهده نمی‌شود. با این حال شاید بخشی از تولیدات کیک و شیرینی یلدایی به سفره مردم برسد.

بر اساس این گزارش، موج گرانی اقلام یلدایی فقط شامل شیرینی نمی‌شود، بلکه قیمت بسیاری از خوراکی‌هایی که در این شب سر سفره مردم قرار می‌گیرد افزایش قیمت چشمگیری یافته است. بنابراین قطعاً بسیاری از مردم قدرت خرید این محصولات را ندارند و در نتیجه شب یلدا هر سال کمرنگ‌تر از سال گذشته می‌شود.

بنابراین مسئولان و نهادهای مربوطه باید تلاش کنند نه فقط برای این شب، بلکه در تمام ایام سال قیمت اقلام خوراکی را کنترل کنند تا تمام مردم بتوانند چنین مراسمی را برگزار کنند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا