اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت

بلاتکلیفی مجمع فوق العاده ایران خودرو



به گزارش خبرنگار مهر، مجمع فوق العاده ایران خودرو صبح امروز و البته طبق قرار قبلی آغاز به کار کرد و اغلب سهامداران خرد نیز با حضور در محل برگزاری این مجمع منتظر شروع دستورکار جلسه بودند.

با این حال مجمع مذکور تشکیل نشد و سهامداران نیز پس از اعتراض جلسه را ترک کردند.

خبرگزاری مهر صبح امروز با انتشار دو نامه از معاون دادستانی کل و رئیس سازمان ایدرو و البته پیگیری از منابع آگاه اعلام کرد که احتمال برگزاری مجمع فوق العاده بسیار کم است و مجمع در روز دیگری تشکیل جلسه خواهد داد. (جزئیات بیشتر)

بر اساس گزارشی که منتشر کردیم اعلام شد که فرشاد مقیمی رئیس سازمان ایدرو پیرو نامه غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور برگزاری این مجمع را تا مهیا شدن شرایط لغو کرده است.

مقیمی در این نامه با اشاره به اجرای ماده ۴ دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه تاکید کرده بود که «از هرگونه اقدام که شائبه تضییع حقوق دولتی و عمومی و دیگر اشخاص را ایجاد کند، باید پیش از ابلاغ و اجرای رأی قطعی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت خودداری شود. ارسال این دستور به‌منظور رعایت این موازین از سوی سهامداران مورد توجه قرار گیرد.»

بر این اساس با توجه به نامه‌های مذکور و البته عدم ابلاغ رأی شورای رقابت -با وجود انتشار مصوبه شورا در رسانه‌های جمعی- مجمع فوق العاده ایران خودرو بدون اطلاع سهامداران خرد لغو شد.

گفتنی است، طی روزهای گذشته خبر واگذاری مدیریت ایران خودرو به شرکت قطعه ساز کروز که به‌صورت مستقیم و از طریق شرکت‌های زیرمجموعه خود، حدود ۳۰ درصد از سهام ایران‌خودرو را در اختیار دارد و دو کرسی در هیئت مدیره این شرکت را نیز تصاحب کرده است، حواشی زیادی را به دنبال داشت که بر همین مبنا نیز دادستانی کل با ارسال نامه‌ای به وزیر صمت با اشاره به گزارش‌های دریافتی از مراجع نظارتی، تأکید کرد که احتمال آسیب به منافع دولت و بیت‌المال در این واگذاری وجود دارد.

لازم به ذکر است که شورای رقابت در اسفند ۱۴۰۱، پیرو شکایت ایران‌خودرو از شرکت کروز با موضوع عضویت شرکت‌های قطعه‌سازی در هیئت مدیره ایران‌خودرو (که دو زیرمجموعه از شرکت کروز شامل شرکت تدبیر سرمایه آراد و پویا نمایان رستا در هیئت مدیره ایران‌خودرو هستند) با توجه به آثاری که این‌گونه سهامداری در ایجاد اخلال در رقابت در حوزه تأمین قطعات دارد، اعلام کرد که عضویت یک قطعه‌ساز در هیئت مدیره ایران‌خودرو به معنای دسترسی به تمام اطلاعات شرکت بالادستی (خودروساز) است و رانت اطلاعات برای شرکت قطعه‌سازی کروز و زیرمجموعه آن را مهیا می‌سازد.

در نتیجه، شورای رقابت بر اساس فصل نهم قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دستور به واگذاری سهام شرکت ایران‌خودرو توسط سهامداران مزبور صادر کرد تا حدی که دیگر عضو هیئت مدیره نداشته باشند.

پس از صدور رأی اولیه، شرکت کروز به رأی صادره اعتراض کرد و توانست در هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، رأی را به نفع خود تغییر دهد. پس از این تغییر رأی، ایران‌خودرو اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری برد و دیوان پس از بررسی، حکم بر لزوم بررسی مجدد پرونده توسط هیئت تجدیدنظر صادر کرد و به این هیئت دو ماه مهلت داد تا رأی جدیدی صادر کند.

در نهایت نیز روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه رأی شورای رقابت مبنی بر عدم‌اهلیت شرکت کروز و غیرقانونی بودن حضور این شرکت در هیئت مدیره ایران‌خودرو صادر شد که البته همانطور که ذکر شد این مصوبه هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا