محله > دروازه طهرون

بانیان‌ آبادانی بریانک چه کسانی بودند؟



همشهری آنلاین- بهاره خسروی : بسیاری از قدیمی‌ها معتقدند ‌بانی آبادانی محله و تبدیل شدنش از روستا به شهر همین ملاکان مشهور بریانک بودند که بر حسب نیاز اهالی در رشد و توسعه روستا قدم برداشتند. سیدرضا میرمحمدی، از اهالی قدیمی محله بریانک، از خیّران مطرح و نامداران روستای بریانک یاد می‌کند و می‌گوید: «مرحوم اعتماد از باغداران و ملاکان معروف بریانک بود و سال‌ها در همین محله زندگی می‌کرد و برای تأمین نیاز اهالی در روزگاری که هنوز بریانک روستای کوچکی بود، تلاش‌های زیادی به خرج داد و ساخت مسجد المهدی امروز (اعتماد) در نزدیکی خانه‌اش در خیابان شهید دعوتی، نرسیده به موزه حیات وحش هفت چنار امروزی، یکی از خدمات او به اهالی است. نکته جالب هم این است که بیشتر هزینه‌های مسجد، از جمله هزینه برپایی مراسم، دعوت از مداحان و واعظان و تأمین اقلام غذایی در مناسبت‌های مختلف را خود مرحوم اعتماد عهده‌دار بود.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

محمدی همچنین از مرحوم کریم کمپانی به‌عنوان دیگر خیر محله بریانک یاد می‌کند؛ مردی که بسیاری از زمین‌ها و به‌ویژه باغ‌هایش را به قطعه‌های کوچک‌تری تقسیم کرد و به‌ رایگان یا با قیمت بسیار ناچیز در اختیار کارمندان و اهالی قرار داد تا از این طریق بسیاری از اطرافیانش از چرخه ارباب- رعیتی آن روزگار رها شوند.

این ساکن قدیمی محله بریانک همچنین از مرحوم بانو نیک‌فر و آبادانی کوچه شهید محبی در حوالی چهارراه رضایی تعریف می‌کند و می‌گوید: «اسم سابق خیابان شهید محبی، نیک‌فر بود، چون زمین‌های این خیابان متعلق به بانوی خیری به همین نام بود که همه زمین‌هایش را به قیمت مناسب به اهالی فروخت و بخش زیادی از آن را هم مانند زمین مسجد صاحب‌الزمان (عج) در انتهای این خیابان وقف کرد. مرحوم خانم نیک‌فر حتی در ساخت مسجد هم تا جایی که در توانش بود کمک مالی کرد. البته به جز او، مرحوم مصطفوی هم از دیگر خیّران نامدار و معروف محله بریانک قدیم بود. عمده کار این خیّران گره‌گشایی از مشکلات مالی اهالی و افراد درمانده محله بود.»



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا