اعلام حمایت وزارت صمت از سرمایهگذاری صنعت در انرژیهای تجدیدپذیر
ارتباط فردا: امیر علیقلیزاده، شب گذشته (شنبه شب) در همایش “بررسی چالشهای ناترازی انرژی و روند قیمت گذاری برق در صنعت فولاد” که به همت خانه صنعت، معدن و تجارت، برگزار شد، ضمن تاکید بر اینکه صنایع در راهاندازی نیروگاهها و انرژیهای تجدیدناپذیر بایستی همه مسائل را در نظر بگیرند و سپس اقدام به سرمایهگذاری کنند، اظهار کرد: چنانچه انجمنها و تشکلها برنامهای برای تامین انرژی دارند، باید برنامه خود را با وزارتخانههای نیرو و نفت مطرح کرده تا وزارت صمت نیز بتواند در حوزه تخصیص ارز و سایر موارد ورود کرده و امور را پیگیری کند.
مدیرکل صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت مجبور به تامین انرژی شده است، گفت: وزارت نیرو تکلیف قانونی برای صنایع در تامین انرژی دارد که مجلس ابلاغ کرده و به لحاظ قانونی باید پیگیر باشد. وزارت صمت بسته ۶۰۰۰ مگاواتی تولید برق داشته که ۲۰۰۰ مگاوات وارد بهرهبرداری شده و بقیه نیز در حال تکمیل است.
وی ظرفیت تولید گاز با مصرف را ناهمخوان توصیف کرده و تاکید کرد: زمانیکه مصرف گاز خانگی بالا میرود، با توجه به اینکه امکان قطع بخش خانگی وجود ندارد، فشار به بخش صنعت و نیروگاه وارد میشود. پیشبینی کرده بودیم که امسال با کمبود برق و گاز روبرو باشیم؛ ضمن اینکه تابستان سال آینده نیز تابستان سختی خواهد بود و کمبود ۲۴ هزار مگاواتی خواهیم داشت.
این مقام مسئول خواستار ورود صنایع به راهاندازی انرژی خورشیدی شد و گفت: صنعتگران باید با علم و آگاهی کامل به نیروگاههای ترکیبی ورود کنند و موضوع تخصیص سوخت را در نظر بگیرند. انرژی تجدیدپذیر دارای شرایطی است و هر جایی، امکان راهاندازی آن وجود ندارد؛ در برخی از استانها ضریب جذب داریم که میتوانیم از انرژی خورشیدی استفاده کنیم اما باید ظرفیت شبکه تقسیم کشوری را نیز در نظر گرفت.
در ادامه آرمان خالقی- دبیرکل خانه صمت ایران- ضمن اشاره به اینکه ناترازی انرژی تمام توان صنعت را گرفته گفت: بسیاری از صنایع به صنعت فولاد وابسته هستند و صنعت فولاد صنعت مادر است و هر گونه تغییر و تحول در آن بر وضعیت سایر صنایع و کل اقتصاد کشور تاثیر میگذارد، بنابراین باید به این موضوع توجه کنیم و از این صنعت حمایت کنیم. تولیدکنندگان در بخشهای مختلف و تشکلهای صنعتی بهطورجدی پیگیر موضوع ناترازی انرژی هستند. در این میان راهکارهای خوبی هم ارائهشده و اقداماتی هم انجام شده تا صنعت از این وضعیت بحرانی خارج شود.
وی افزود: حل بحران کمبود انرژی خارج از توان و مدیریت شرکتهاست. واقعیت این است که صنعت درحالحاضر تا فرصت باقی است و دیر نشده نیاز به حمایت دارد و سیاستهای جبران خسارات عدم تولید باید به سرعت اتخاذ و اجرایی شود تا صنعت بتواند دوام داشته باشد.
احتمال قطع کامل برق صنایع در روزهای آینده
علیمحمد ابویی- رئیس هیاتمدیره انجمن نوردکاران فولاد- نیز در این همایش گفت: سوءمدیریت سرمایهها را از بخش صنعت فراری میدهد؛ فلذا باید در بحث ناترازی مدیران و متولیان امر پاسخگو باشند چراکه این وضعیت به فرار سرمایه از صنعت منجر شده است و آسیبهای بزرگی بهدنبال دارد.
امسال صنایع فولادی نیمه تعطیل بودند
در ادامه جهانبخش شکری، رئیس خانه صمت کرمانشاه- هم ضمن گلایه از وضعیت موجود در تامین انرژی، تصریح کرد: درحالیکه ۱۰ ماه از سال گذشته، صنایع فولادی در نهایت سه ماه کار کردهاند و در این مدت صنایع بهویژه فولادیها بیش از سه ماه کارنکردهاند، اما متاسفانه کل هزینههای بیمه، دارایی، حقوق، وام بانکی، مالیات و تامین اجتماعی به تولیدکننده تحمیل شده و موظف است بدون تاخیر آنها را پرداخت کند درحالیکه درآمد و تولیدی نداشته است.
وی ضمن اشاره به عدمآیندهنگری در تامین برق صنایع، گفت: اینکه اعلام شده سال آینده به صنعت برق داده نمیشود نتیجه بیتوجهی به وضعیت صنعت است و اینکه زیرساختهای لازم را در این بخش فراهم نکردهاند. واقعیت این است که در شرایط کنونی صنعت ما رو به ورشکستگی است و صنعت روزانه برنامهریزی میکند تا بتواند دوام بیاورد. در این میان مشکلات ارزی نیز وجود دارد. رفع تعهد ارزی باعث شد تا از بیش از ۱۰۰ میلیون دلار صادرات به صفر برسیم و صادرات با کارتهای اجارهای بدون انجام تعهد ارزی رونق یابد.
شکری افزود: آنچه درحالحاضر شاهد آن هستیم و بهعنوان کمبود برق در تابستان و زمستان تولید را زمینگیر کرده نتیجه ۴ دهه بیتوجهی به زیرساختهای صنعت برق است و در این میان پرسش اصلی این است که گناه صنعتگر چیست؟ صنعتگری که تمام تلاشش را به کار بسته تا تولید ادامه یابد. دستکم در این شرایط بسته حمایتی برای صنعت در نظر بگیرید تا بتوانیم نیروهایمان را حفظ کنیم.
فولادیها عامل کمبود انرژی نیستند
در ادامه این همایش، بهادر احرامیان- عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- ضمن اشاره به اینکه در کشور مشکل فقط کمبود انرژی نیست و با ناترازی در بخشهای گوناگونی روبهرو هستیم، ابراز امیدواری کرد که مسئولان صدای صنایع را بشنوند و بدانند که نباید فشار این وضعیت بحرانی و کمبود فقط روی صنعت و تولید باشد. صنعت فولاد را به برداشت و استفاده بیرویه از آب متهم میکنند، درحالیکه سهم فولادیها از منابع آبی ۱۵ صدم درصد است، این رقم کجا میتواند عامل کمبود آب باشد؟ صنعت فولاد از ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز تولیدی صرفا ۱۵ میلیارد مترمکعب مصرف میکند که معادل ۵ درصد گاز مصرفی کشور است. مصرف برق فولادیها هم حدود ۸.۵ تا ۱۰ درصد است که ۶۰ درصد برقی مصرفی توسط خود فولادسازان تولید و تامین میشود. محدودیت برق برای صنعت فولاد بیش از ۳۰ درصد اعمال میشود، درحالیکه این مقدار برای سایر صنایع ۱۵ درصد است و اینها باری است که صنعت فولاد بر دوش میکشد.
وی افزود: داد: مصرف برق فولادیها هم حدود ۸.۵ تا ۱۰ درصد است که ۶۰ درصد برقی مصرفی توسط خود فولادسازان تولید و تامین میشود. محدودیت برق برای صنعت فولاد بیش از ۳۰ درصد اعمال میشود، درحالیکه این مقدار برای سایر صنایع ۱۵ درصد است و اینها باری است که صنعت فولاد بر دوش میکشد. واقعیت این است که هیچ مزیتی برای تولید و صنعت وجود ندارد و جمع هزینه انرژی و تامین مالی و سرمایه در ایران بیشتر است. تاکید میکنم که فولاد ایران، روزهای سختی را سپری میکند.
صنعت نیازمند همکاری و همراهی
سیدجواد حسینیکیا- نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی- نیز در این همایش، اظهار کرد: وزیر نیرو میگوید آنقدر نیروگاه داریم که میتوانیم برق عراق را هم تامین کنیم، اما مسئله اصلی انرژی موردنیاز خود نیروگاههاست. یک پیشنهادی مطرح است که پتروشیمیها با دولت کاری نداشته باشند و اختصاصی برای خودشان گاز استخراج کنند و به مصرف برسانند تا از اساس مشکل حل شود.
وی افزود: بسته حمایتی وزارت صمت که مسکن موقتی است بیش از سه ماه شده که در جریان است اما هنوز به نتیجه نرسیده است. براساس این طرح حمایتهایی درخصوص قبوض انرژی، بیمه تامین اجتماعی، مالیات و بازپرداخت وام بانکها انجام خواهد شد تا صنایع کمتر متضرر شوند.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به گلایه یکی از صنعتگران از رویه صندوق توسعه ملی پرداخت و گفت: درباره وامهای ارزی باید جلساتی تشکیل شود و این موضوع بررسی شود. با نوسانات ارزی موجود، اگر قرار باشد تولیدکننده به نرخ روز ارز را برگرداند کل کارخانهاش هم جوابگوی بدهی نخواهد بود. حسینیکیا در پایان تاکید کرد: حال صنعت خوب نیست، استهلاک از سرمایهگذاری پیشی گرفته و زنگ هشدار به صدا درآمده است. باید دست بهدست هم بدهیم تا از این مشکلات عبور کنیم و از تهدیدها فرصت بسازیم.
انتهای پیام