افزایش صادرات گاز رژیم صهیونیستی دشوار شد
ارتباط فردا: رژیم صهیونیستی، در سال میلادی گذشته، رکورد ۹۸۱ میلیون فوت مکعب در روز، گاز طبیعی به مصر صادر کرد که بر مبنای سال به سال، ۱۸.۲ درصد رشد داشت. نشریه نفت و گاز خاورمیانهای MEES، رشد قابل ملاحظه واردات مصر از سرزمینهای اشغالی فلسطین را به افزایش کمبود گاز به دلیل افت تولید داخلی، نسبت داد. با این حال، رژیم صهیونیستی برای افزایش بیشتر صادرات گاز، به دلیل محدودیتهای زیرساختی، به تقلا خواهد افتاد.
حوزه لویاتان در شرق دریای مدیترانه، با ۲.۴ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز که طی دو دهه گذشته، توسط کشورهای این منطقه کشف شده است، به یکی از بزرگترین منابع گاز جهان تبدیل شده است. این منطقه غنی از ذخایر گاز که توسط مصر، رژیم صهیونیستی، قبرس و لبنان احاطه شده، برخی از بزرگترین شرکتهای انرژی دنیا را به خود جذب کرده است.
رژیم صهیونیستی در طول دهه گذشته، به شدت به دنبال اکتشاف و توسعه هیدروکربن بوده است. ذخایر گاز طبیعی این رژیم در دهه گذشته، تا حد زیادی به لطف افزایش فعالیتهای حفاری و اکتشاف، رشد چشمگیر ۴۰ درصدی داشته است. طی این مدت، تولید فراساحلی از زمان راهاندازی میدان تامار در سال ۲۰۱۳ که اولین میدان بزرگ تولیدکننده گاز در رژیم صهیونیستی بود، رشد پنج برابری داشته است. رژیم صهیونیستی شاهد افزایش ذخایر گاز خود از ۷۸۰ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۱۲، به ۱۰۸۷ میلیارد متر مکعب در پایان سال ۲۰۲۲ بوده است و در همین مدت، ۱۱۹ میلیارد متر مکعب گاز استخراج شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، کشف و توسعه میادین گازی بزرگ مانند لویاتان که یکی از بزرگترین میادین گازی آبهای عمیق جهان به شمار میرود، و تامار، سبد انرژی رژیم صهیونیستی را متحول کرده است و پیشبینی میشود تقاضای این رژیم برای گاز طبیعی، طی دو دهه آینده، مضاعف شود.
لویاتان با ۲۲.۹ تریلیون فوت مکعب گاز قابل استخراج، بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در دریای مدیترانه و یکی از بزرگترین میادین تولیدکننده در این منطقه است. این میدان ۳۳۰ کیلومترمربعی، در دسامبر سال ۲۰۱۰، توسط شرکتهای نیومد انرژی، شورون و ریشیو اویل کشف شد. شرکت نیومد انرژی با سهم ۴۵.۳ درصدی، اداره کننده اصلی این میدان است و شورون ۳۹.۷ درصد و ریشیو، ۱۵ درصد سهم دارد.
انتهای پیام