اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت

شهرک های صنعتی در مضیقه؛ مالیات به کمک صنعت رفت



به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مشکلاتی که صنایع کشور سالانه با ورود به فصل گرما با آن مواجه می‌شوند، موضوع قطعی برق بدون برنامه و تعطیل شدن‌های گاه و بی گاه به دلیل خاموش شدن ماشین آلات و خطوط تولید است. مسأله‌ای که منجر به ورود خسارات زیادی به صنایع به ویژه صنایع کوچک از جمله آسیب دیدن دستگاه‌های صنعتی، استهلاک دستگاه‌های خط تولید، از دست رفتن یک روز کامل کاری و آماده نشدن سفارشات شده است.

بنابراین تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی از مهم‌ترین اولویت‌ها و ضرورت‌ها برای کمک به شکل‌گیری چرخه تولید است؛ این موضوع هم شامل زیرساخت‌های بخش انرژی اعم از برق و گاز و آب و… می‌شود و هم ضرورت‌های حوزه آسفالت، محوطه‌سازی و دیگر خدمات موردنیاز در شهرک‌های صنعتی.

تأمین مالی شهرک‌های صنعتی با منابع مالیات

در این رابطه زهرا فلاحی کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اهمیت توسعه زیرساختی شهرک‌های صنعتی گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم در رشد اقتصادی کشور، تزریق صحیح منابع محدود کشور به سمت توسعه زیرساخت‌های انرژی است. در این بین، توسعه زیرساختی شهرک‌های صنعتی با توجه به اهمیت آن در تحقق اشتغال‌آفرینی و رشد تولیدات صنعتی موضوع بسیار مهمی است.

وی با اشاره به تأمین منابع جدید برای تکمیل رساندن گاز و برق به شهرک‌های صنعتی کشور از طریق مالیات پرداختی مودیان و انتخاب خود آن‌ها گفت: یکی از اقدامات راهبردی صورت گرفته در بخش توسعه زیرساختی انرژی کشور در بخش شهرک‌های صنعتی، اقدام صورت پذیرفته توسط مودیان مالیاتی بوده است که در راستای طرح جدید نظام مالیاتی در ایجاد راهکار مشارکتی جدید برای مودیان مالیاتی در زمینه تعیین نحوه مصرف مالیات پرداختی خود، موجب شده است که مودیان مالیاتی با مالیات خود، منابع جدیدی را برای توسعه زیرساخت‌های برقی بخش مولد و شهرک‌های صنعتی کشور فراهم کنند و تأمین مالی در این بخش انجام پذیرد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به تحقق مشارکت مردم در توسعه کشور از مسیر مالیات با انتخاب خود مودیان اظهار نظر کرد: تأمین مالی با تکیه بر مالیات پرداختی مودیان به سمت تکمیل پروژه‌های برق رسانی به شهرک‌های صنعتی یکی از رویکردهای مهم در هدایت منابع بودجه و آگاهی‌بخشی به مردم است که نه تنها موجب تقویت توسعه زیرساختی کشور و رشد اقتصادی حاصل از برق رسانی و تولید محصولات در شهرک‌های صنعتی خواهد شد؛ بلکه در زمینه تحقق مشارکت مردم در توسعه کشور از مسیر مالیات نیز با انتخاب و اعمال نظر خود مودیان مالیاتی فراهم شده است.

فلاحی افزود: رویکردهای مرتبط با حل ناترازی انرژی در سطح بخش خانگی نیز یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که در سال آتی با کمک طرح جدید مالیاتی دولت در زمینه مشارکت دادن مردم در فرآیند تخصیص مالیات و نحوه مصرف مالیات پرداختی خود به کار گرفته خواهد شد تا با تکیه بر مالیات پرداختی مردم، ناترازی انرژی نیز اصلاح شود و در این زمینه مردم قطعاً تأمین مالی حل ناترازی انرژی در بخش خانگی و صنعتی را در صدر اولویت‌های خود قرار خواهند داد.

این کارشناس انرژی به تحقق تأمین مالی ۴۰ پروژه کلان مرتبط با توسعه زیرساخت و تجهیز شهرک‌های صنعتی اظهار نظر کرد: نکته بسیار مهم در زمینه عملکرد مودیان مالیاتی در طرح نظام مالیاتی در راستای مشارکت مردمی در تعیین محل مصرف مالیات خود یا همان طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها بوده است که توجه ویژه‌ای به توسعه زیرساختی شهرک‌های صنعتی داشتند. ۴۰ پروژه کلان مرتبط با توسعه زیرساخت و تجهیز شهرک‌های صنعتی نظیر آبرسانی، برق‌رسانی، گازرسانی و افزایش ظرفیت انرژی در شهرک‌های صنعتی همه توسط مودیان مالیاتی تأمین مالی شده است.

فلاحی گفت: در بین پروژه‌های مختلف تأمین مالی شده، مهم‌ترین موضوع که این روزها نیز صنعت درگیر آن است؛ اصلاح وضعیت برق شهرک‌های صنعتی بوده است که لازم است در سال آتی در زمینه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین حمایت از خودتامینی برق صنایع گام‌های مهمی در این زمینه برداشته شود و مودیان مالیاتی نیز با همین رویکرد حمایتی خود، بیشتر از پیش در زمینه تأمین مالی مالیاتی توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی گام بردارند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا