اقتصادی > انرژی

برنامه افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکه‌ای نفت تا تابستان آینده



ارتباط فردا: حمید بورد امروز در سومین همایش پتروتک، با بیان اینکه در سومین همایش پتروتک با بیان اینکه در شش‌ماه گذشته در افزایش تولید ارقام خوبی ثبت کرده‌ایم، گفت: هم در تولید و هم صادرات اوضاع خوبی داریم.

وی با بیان اینکه طی دولت چهاردهم چند بار رکورد تولید گاز زده شد، گفت: یک بار رکورد تولید یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون مترمکعب را داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه توان تولید یک میلیارد متر مکعب رقم بالایی است، اما ارقام مصرف نیز بالا است، گفت: در برنامه هفتم توسعه برنامه داریم که تولید گاز به رقم یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب برسد اما این رقم همچنان با مصرف و رفع ناترازی بالانس نمی‌شود زیرا هم اکنون رقم مصرف به این میزان تولید که تارگت برنامه هفتم است، رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان با وجود ارائه فناوری‌های ارزشمند، در اجرای عملیاتی آنها با مشکل مواجه می‌شوند. در همین راستا شرکت ملی نفت ایران برنامه‌ریزی کرده است اجرای فناوری‌های ارائه‌شده از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان را به‌ عهده بگیرد و آنها را در میدان‌های نفتی و آزمایشگاه‌های عملیاتی به‌کار گیرد.

بورد با بیان اینکه بحث مقدار برداشت نفت از میدان‌ها نیز از دیگر موضوعات مورد توجه است، افزود: بر اساس آمارها، میانگین برداشت از میدان‌های نفتی در جنوب کشور حدود ۲۵ درصد است، اما با راهکارهای فناورانه می‌توان این مقدار را افزایش داد.

وی بر لزوم همکاری گسترده‌تر میان صنعت نفت و حوزه فناوری تأکید کرد و گفت: از تمام فعالان این حوزه درخواست می‌کنم در مسیر توسعه هوشمندسازی صنعت نفت مشارکت فعال داشته باشند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه با تمرکز بر توسعه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی و دیجیتال‌سازی، گام‌های بلندی برای افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و ارتقای مدیریت مخازن نفتی برداشته شده است، گفت: این راهبرد افزون بر بهبود عملکرد صنعت نفت، از غافلگیری فناورانه نیز جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه راه میانبر برای عبور از چالش‌های اقتصادی کشور، بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته است، اظهار کرد: طی ۶ ماه گذشته، بیش از ۱۵ نشست با فناوران، نخبگان و جوانان مستعد کشور برگزار شده، همچنین بخش پژوهشی و مهندسی شرکت نفت نیز خروجی‌های قابل توجهی در این زمینه داشته است.

وی افزود: دو راهبرد اصلی در حوزه فناوری برای شرکت ملی نفت ایران تعریف شده است. راهبرد نخست، بهبود عملکرد سازمانی با تکیه بر فناوری‌های نوین است که به کاهش زمان، کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت منجر می‌شود. راهبرد دوم، جلوگیری از غافلگیری فناورانه است، چراکه پیشرفت سریع تکنولوژی در جهان، در صورت نبود برنامه‌ریزی مناسب، می‌تواند چالش‌های جدی برای کشور به همراه داشته باشد.

استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت مخازن نفتی

میرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه برنامه‌ریزی دقیقی در زمینه‌های مختلف، به‌ویژه هوش مصنوعی، در دستور کار این شرکت است، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها، استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت مخازن نفتی است. به تازگی نشستی با یکی از متخصصان ایرانی برگزار و همکاری‌هایی در این زمینه آغاز شده است.

بورد با اشاره به اینکه یکی از کشورهای همسایه ایران توانسته است بیش از ۲۵ درصد میدان‌های نفتی خود را با فناوری‌های هوش مصنوعی مدیریت کند و از این طریق، حداقل ۸۰ درصد افزایش تولید داشته باشد، تصریح کرد: امیدوارم به‌زودی شاهد اجرای این طرح  در داخل کشور باشیم.

وی با بیان اینکه طرح دیجیتال‌سازی در شرکت ملی نفت ایران با بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمندسازی به‌زودی اجرایی می‌شود، گفت: به همین منظور از تمام نخبگان و متخصصان حوزه فناوری دعوت می‌کنم پیشنهادها و ایده‌های خود را ارائه دهند، همچنین فراخوان رسمی برای همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان به‌زودی اعلام خواهد شد تا از ظرفیت‌های آنان در این مسیر بهره‌گیری شود.

ضرورت استفاده از فناوری‌های روز دنیا

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه از هر ایده‌ای که به ما کمک کند، استقبال می‌کنیم، گفت: شرکت ملی نفت ایران با یکی از دانشگاه‌های کشور  اتریش در زمینه استفاده از فناوری‌های روز دنیا همکاری دارد.

بورد ادامه داد: ما افزون بر بحث مدیریت هوشمند ماشین، نیاز به فناوری‌های جدید داریم. با افزایش راندمان بهره‌وری و افزایش تولید می‌توانیم به اقتصاد کشورمان و همچنین به سازمانی که حضور داریم خدمت کنیم که سبب ماندگاری می‌شود.

وی با بیان اینکه همکاران ما در شرکت ملی نفت ایران، در شش ماهی که از دولت چهاردهم می‌گذرد در افزایش تولید نفت و گاز با وجود تحریم و مشکلات دیگر که امکان مطرح کردن آن وجود ندارد، اعداد خوبی را به ثبت رسانده‌اند، بیان کرد: در این مدت در صادرات نفت خام نیز وضعیت مطلوبی داشتیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه رکورد تولید گاز در زمستان برای چند مرتبه شکسته شد و در بالاترین رکورد به حدود یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون متر مکعب رسید که آمار بسیار بالایی است، گفت: در موضوع مصرف انرژی البته باید کارهای اساسی انجام شود، تولید یک میلیارد متر مکعب گاز در روز توان کمی نیست اما مصرف بسیار بی‌رحم و بالا است.

به گفته وی در برنامه هفتم باید به تولید یک میلیارد و ۳۵۰ هزار مترمکعب گاز در روز برسیم، با این شتاب مصرف، ناترازی گاز قابل جبران نیست.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا