علمی‌ و دانشگاهی > پژوهش

اعلام آمادگی پژوهشکده علوم دریایی دانشگاه تهران برای حل مشکل ناترازی حوزه انرژی دولت



ارتباط فردا: دکتر احمد نوحه‌گر در نشست سومین دوره همایش بین‌المللی علوم دریایی با رویکرد اقتصاد دریا پایه و سیستم‌های پایدار انرژی گفت: نخستین دوره این همایش با همین رویکرد در سال ۱۴۰۱ در هرمزگان و دومین دوره، سال گذشته در قشم برگزار شد و قرار بود سومین دوره در بوشهر برگزار شود که به دلیل سفر هیئت دولت به این استان، محل برگزاری به تهران تغییر یافت.

وی اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس در دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ کارگاه آموزشی با عنوان تدوین الگوی مدیریتی شورابه آب شیرین‌کن‌ها در سواحل شمالی خلیج فارس در راستای مسئولیت‌پذیری با رویکرد اکو سیستمی از سوی این مرکز پژوهشی برگزار خواهد شد.

این استاد دانشگاه تهران افزود: با توجه به ارتباطاتی که پژوهشکده علوم دریایی با حوزه‌های اجرایی مخصوصاً در بحث تامین تامین آب دارد، به‌ویژه اینکه کشور ایران به دلیل شرایط اقلیمی، دچار تنش جدی آبی و ناترازی انرژی است، با برنامه بلندمدت می‌توان از این ناترازی عبور کرد.

نوحه‌گر یکی از رویکردهای جدی این پژوهشکده را کمک به شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای تامین و انتقال آب عنوان کرد و گفت: پژوهشکده علوم دریایی این آمادگی را دارد که با رویکرد حفظ زیستگاه‌ها و حیات زیست دریاها مخصوصاً خلیج فارس و دریای عمان که تامین‌کننده این آب است، به کمک دستگاه‌های اجرایی بیاید.

وی گفت: امروز دنیا در مسیر استراتژی‌های توسعه بنادر هوشمند و پایدار حرکت می‌کند و به سمت بنادر لجستیک و نسل چهارم پیش می‌رود؛ اما هنوز بنادر ما از نسل دوم هستند و باید بتوانیم بنادر را به نسل چهارم و به سمت لجستیک ببریم که همین امر به عنوان یکی از موضوعات این همایش تعیین شده است.

استاد دانشگاه تهران افزود: سومین دوره همایش بین‌المللی علوم دریایی با رویکرد اقتصاد دریاپایه و سیستم‌های پایدار انرژی، هفتم اسفندماه ۱۴۰۳ در محل دانشکدگان علوم دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

نوحه‌گر به ظرفیت‌های پژوهشکده علوم دریایی در ارائه راهکارها برای رفع ناترازی انرژی و تنش‌های آبی اشاره کرد و گفت: یکی از رسالت‌های پژوهشکده، کمک به راهکارها برای رفع موضوعات این حوزه با رویکردهای علمی و پژوهشی و فناوری است و ما راهکارهایی برای تولید برق آبی از انرژی دریا در اختیار داریم.

این استاد دانشگاه تهران درباره تعداد مقالات ارائه شده به این همایش گفت: حدود ۱۱۷ مقاله به دبیرخانه ارسال و تا امروز ۵۰ مقاله پذیرش شده است که از این تعداد ۱۰ مقاله به شکل پوستر و ۴۰ مقاله در کارگاه آموزشی مختلف در این همایش مطرح می‌شود.

وی علوم و مهندسی محیط زیست ساحلی- دریایی، تنوع زیستی و زیست‌شناسی دریایی، آلودگی محیطی با نگاهی ویژه بر آلودگی ساحلی- دریایی، تغییرات آب و هوایی با رویکرد اقیانوس‌شناسی جوی، اکوتوریسم ساحلی- دریایی، برنامه‌ریزی، مدیریت و آموزش در جوامع ساحلی- دریایی، ارزیابی اثرات توسعه و آمایش سرزمینی در جوامع ساحلی- دریایی، فیزیک دریا و هیدرودینامیک سواحل، استراتژی‌های توسعه بنادر هوشمند و پایدار، حکمرانی سیستم‌های ترکیبی پایدار انرژی، مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، HSE و سوانح ساحلی- دریایی، برنامه‌ریزی و مدیریت بنادر و سکونتگاه‌های ساحلی-دریایی را از محورهای این همایش برشمرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا