صدرنشین مصرف گاز در ایران کدام بخش است؟
به گزارش همشهریآنلاین، افزایش هشداردهنده سهم بخش خانگی باعث شده که صنایع با چالش تأمین گاز مواجه شوند که استمرار این وضعیت به تولید ملی ایران آسیب خواهد زد.
سیدحسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که ۷۵درصد از گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری، معادل ۶۳۵میلیون مترمکعب، در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزو مصرف شده است. این میزان مصرف که بهدلیل کاهش دما و برودت هوا افزایش یافته، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۲۰درصد رشد داشته است. کل گاز تزریقی به شبکه نیز در حال حاضر ۸۴۹میلیون مترمکعب بوده است.
این افزایش مصرف در حالی رخ داده که مسئولان کشور از مردم خواستهاند با مشارکت در پویش «۲درجه کمتر» مصرف گاز را کاهش دهند تا از چالشهای تأمین سوخت زمستانی کاسته شود. مسعود پزشکیان، رئیسجمهور و محسن پاکنژاد، وزیر نفت ازجمله افرادی هستند که با پیامهای تصویری و مکتوب از مردم خواستهاند در این پویش مشارکت کنند.
علیاصغر نوایی، سخنگوی شرکت گاز استان تهران هم از افزایش ۳درصدی مصرف گاز در پایتخت خبر داد. وی اظهار کرد که مصرف گاز در تهران طی ۲۴ساعت گذشته به بیش از ۱۱۵میلیون مترمکعب رسیده است. این افزایش مصرف عمدتا به ورود جبهه هوای سرد و کاهش پایدار دما در کشور نسبت داده شده است.
هزینههای بالای تولید گاز
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بهتازگی در نشستی در خراسان رضوی تأکید کرد که برای تولید هر مترمکعب گاز باید ۸دلار سرمایهگذاری شود. وی با بیان اینکه مصرف گاز در ایران بیش از ۲.۵برابر استاندارد جهانی است، گفت: رفع ناترازیهای گاز تنها با سرمایهگذاری در تولید ممکن نیست، بلکه نیازمند صرفهجویی در مصرف نیز هستیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد که مشارکت مردم در کاهش ۲درجهای دمای محیط صرفهجویی قابل توجهی معادل ۴۵میلیون مترمکعب در روز به همراه داشته است. قالیباف ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرحهای جایگزینی و مدیریت مصرف انرژی بتوان به حکمرانی مطلوب در این بخش دست یافت.
با توجه به افزایش بیسابقه مصرف گاز در کشور و سهم ۷۵درصدی بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک، ضرورت صرفهجویی در مصرف انرژی بیش از پیش حس میشود. اجرای طرحهای مدیریت مصرف، سرمایهگذاری در فناوریهای نوین و مشارکت مردم در کاهش الگوی مصرف میتواند به پایداری تأمین سوخت زمستانی و کاهش فشار بر شبکه گاز کمک کند.
به گفته سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، شرایط پایدار کنونی شبکه سراسری گاز نتیجه مدیریت مؤثر شبکه و تعامل و همیاری همه نهادها و مردم با شرکت ملی گاز ایران است. وی با تأکید بر اینکه تأمین سوخت معادل با وزارت نفت و مدیریت مصرف سوخت با وزارت نیرو است گفت: اکنون زمان بخشینگری نیست و در واقع همین تعامل بین ارکان مختلف، تدابیر اتخاذشده و همکاریها در همه بخشهای دولت میتواند ما را از این شرایط به سلامت عبور دهد.