اخبار اقتصادی > ارز و طلا

رقیب طلا به میدان می‌آید | فرصت جدید برای سرمایه‌گذاری



به گزارش همشهری آنلاین، این ابزار جدید علاوه بر مزیت‌هایی مانند شفافیت و نقدشوندگی، امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و استفاده از ابزارهای مالی پیشرفته را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.

رحمان آراسته، مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران ضمن تأیید این خبر از ایجاد زنجیره ابزارهای مالی و مشتقه شمش نقره خبر می‌دهد و می‌گوید: گواهی سپرده کالایی شمش نقره، ابزاری است که نمایانگر مالکیت بر شمش نقره نگهداری‌شده در انبار بورس کالاست. بورس کالا پس از ارزیابی و تأیید شرایط، نماد معاملاتی این گواهی را راه‌اندازی می‌کند. به‌زودی با تکمیل ظرفیت انبار، نماد معاملاتی گواهی سپرده نقره برای معامله در بورس کالا باز خواهد شد.

وی ادامه داد: نقره به‌دلیل نوسانات قیمت و تقاضای جهانی یکی از محبوب‌ترین دارایی‌های قابل معامله در جهان و بورس‌هاست که طبق برنامه‌های بورس کالا، معاملات گواهی سپرده، قرارداد آتی، اختیار معامله و صندوق‌های کالایی بر پایه این دارایی راه‌اندازی می‌شود.

آراسته با بیان اینکه معاملات نقره بین فلزات گرانبها بعد از طلا در رتبه دوم قرار دارد، توضیح می‌دهد: متوسط حجم معاملات نقره در بورس COMEX (بخش کالایی بورس نیویورک) روزانه ۱۰۰میلیون اونس است. همچنین ETF های نقره در جهان شاهد ورود سرمایه‌گذاران جدید بوده‌اند و دارایی‌های تحت مدیریت این صندوق‌ها به بیش از ۲۰میلیارد دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید:

تفاوت‌ اسکوتر با سایر موتورسیکلت‌ ها | اسکوتر بخریم یا نخریم؟

به‌گفته مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران، در آینده نزدیک زنجیره معاملات بورسی نقره در بورس کالای ایران تکمیل خواهد شد.

وی توضیح داد: پس از پذیرش گواهی سپرده شمش نقره یک کیلویی با عیار ۹۹۹ در خزانه بورس کالای ایران، معاملات گواهی سپرده آن در سامانه بورس کالا با اندازه یک گرمی راه‌اندازی خواهد شد.

آراسته گفت: پس از آن نیز معاملات قراردادهای آتی مبتنی بر گواهی سپرده نقره پذیرش و راه‌اندازی می‌شود. قرارداد آتی این دارایی پایه ۱۰گرمی یعنی معادل ۱۰گواهی سپرده نقره خواهد بود و قابلیت معامله نیز در سامانه معاملاتی بورس کالا را دارد.

مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران اظهار کرد: بورس کالا در ادامه تکمیل زنجیره این دارایی، اقدام به راه‌اندازی قراردادهای اختیار معامله نقره نیز خواهد کرد و پس از آن، صندوق‌های کالایی دارایی مجوز معاملاتی، پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار می‌توانند به معامله گواهی سپرده و قراردادهای مشتقه مبتنی بر نقره اقدام کنند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا