اقتصادی > تولید و تجارت

تاثیر گذاری حوادث منطقه بر بازار ارز/ بازگشت قیمت دلار به تعادل محتمل است



مسعود قاسمی، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با ایسنا در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نوسانات اخیر ارز و ارتباط آن با تحولات سیاسی و امنیتی منطقه، اظهار داشت: همیشه این چالش وجود داشته که وقتی در منطقه اتفاقی رخ می‌دهد، برخی تصور می‌کنند که این مسائل ارتباطی با ما ندارد. اما در طول بیش از ۴۰ سال گذشته ثابت شده ایران همواره تأثیرپذیر و تأثیرگذار در منطقه بوده است.

وی ادامه داد: ناامنی، جنگ و نابسامانی اقتصادی در منطقه تأثیر مستقیمی بر اقتصاد ما دارد و ایران به دلیل ارتباط عمیق اقتصادی با کشورهای منطقه، به‌شدت از تحولات پیرامونی تأثیر می‌پذیرد که این تأثیرات بر رفتار اقتصادی مردم، سرمایه‌گذاران و بازارهای مالی کشور کاملاً مشهود است. اقتصاد ما همواره تحت تأثیر هیجانات قرار داشته و این هیجانات به‌خصوص در بازار ارز و طلا بیشتر دیده می‌شود. همین موضوع باعث شده که بازار ما همواره تاثیر بپذیرد؛ چه در شرایط مثبت و چه در شرایط منفی.

قاسمی در ادامه به موضوع بازگشت ثبات به بازار ارز اشاره کرد و گفت: اینکه این نوسانات مقطعی است یا خیر، بستگی به تصمیمات و اراده دولت دارد. اگر دولت بتواند امنیت اقتصادی نسبی را به جامعه و سیستم‌های اقتصادی بازگرداند، امکان کاهش نوسانات و بازگشت نسبی قیمت‌ها به وضعیت متعادل وجود دارد. هرچند این بازگشت ممکن است به سطح اولیه نرسد، اما می‌توان به نقطه‌ای متعادل و نسبتا مطلوب دست یافت.

وی افزود: دولت همواره تلاش کرده قیمت برخی کالاهای اساسی مثل گندم، آرد و سوخت را کنترل و ثابت نگه دارد؛ اما در شرایطی که نوسانات ارزی رخ می‌دهد و قیمت‌ها افزایش می‌یابد، بازگرداندن شرایط به وضعیت عادی دشوار می‌شود. بااین‌حال، اگر عزم و برنامه‌ریزی درستی وجود داشته باشد، دولت می‌تواند وضعیت را کنترل کند.

قاسمی با اشاره به اقتصاد نفت‌محور و محدودیت‌های ارزی تأکید کرد: اقتصاد ما همچنان مبتنی بر نفت و گاز است و ارز مورد نیاز کشور از محل صادرات این منابع تأمین می‌شود. البته به دلیل تحریم‌ها، ورود ارز به کشور با چالش‌های فراوانی مواجه است؛ بنابراین، یک بخشی از عرضه ارز و مدیریت آن عمدتاً در اختیار دولت نیست و این مسأله بر نوسانات بازار تأثیر مستقیم دارد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا